През 1989 година една добре позната приказка оживява на големия екран

...
През 1989 година една добре позната приказка оживява на големия екран
Коментари Харесай

Първи трейлър на „Малката русалка“: Вижте Хали Бейли като Ариел

През 1989 година една добре позната приказка оживява на огромния екран в красива, изпълнена с доста музика вълшебна анимационна акомодация, която пленява въображението и сърцата на милиони фенове и се трансформира в мигновена класика – " Малката нимфа " на Дисни.

В добавка към страхотния финансов и културен триумф, филмът дава начало и на извънредно сполучлив интервал от цяло десетилетие, който става прочут като „ Дисни Ренесанс “, в който студиото се завръща към корените си и основава едни от най-големите си и обичани шлагери. През май 2023 годинa " Малката нимфа " ще се завърне на екран в не по-малко впечатляваща и пленителна игрална версия, дават обещание от Дисни.

Първият тийзър филмов откъс на Малката нимфа повдига завесата към забележителния подводен свят Атлантика, загатвайки за познатите, само че и доста нови чудеса, които ще открием в амбициозната продукция, ръководена от номинирания за „ Оскар “ Роб Маршал, който работи с Дисни за четвърти път след триумфа на " Карибски пирати: В непознати води ", " Вдън горите " и " Мери Попинз се завръща ".
               

Трейлърът предлага и първата ни среща с иконичната Ариел и прелестния ѝ глас, олицетворени от номинираната за „ Грами “ актриса и певица Хали Бейли (Grown-ish).
               

" Малката нимфа " споделя за прелестната, талантлива с възвишен глас Ариел – най-младата щерка на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие оттатък морето – нещо, което нейният татко строго ѝ не разрешава.
               

Един ден, по време на свирепа стихия, Ариел избавя от корабокрушение красивия принц Ерик, в който се влюбва надълбоко и взема решение да направи всичко допустимо да се срещне с него на сушата. Това я води в ръцете (и пипалата) на злата морска магьосница Урсула, която примамва русалката с пъклена договорка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в подмяна на нейния чудно хубав глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им.

В рамките на тези три дни Ариел би трябвало да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „ целувката на същинската обич “. Ако това се случи, Ариел ще остане вечно човек, в противоположен случай тя вечно ще принадлежи на Урсула като нимфа.
               

Сценарият на " Малката нимфа " е дело на Джейн Голдман и Дейвид Магий, по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Наред с Хали Бейли, като цар Тритон и вещицата Урсула ще забележим звездите Хавиер Бардем и Мелиса Макарти. Джона Хауър-Кинг е принц Ерик, а в останалите емблематични функции ще чуем гласовете на Давийд Дигс като Себастиан, Джейкъб Трембли като Флаундър и Акуафина като Скатъл. Във кино лентата вземат участие още Нома Думензвени, Джуд Акувудике, Лорена Андреа, Кайса Мохамар и др.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР